Богословие на просперитета. Православна критика

Богословие на просперитета. Православна критика

cover.inddКнигата предлага сериозно и задълбочено проучване на харизматичното движение „Богословие на просперитета“ от гледна точка на православната теология и традиция. Специфичните белези на „евангелието на благоденствието”, както е известно сред своите последователи, са материалното благосъстояние и физическото здраве на човека. Богословието на просперитета е тясно свързано с много от ценностите на новото време и модерния свят – здраве, преуспяване, благополучие, късмет, богатство и щастлив живот. Много от предизвикателствата и стандартите, пред които съвременният човек е поставен в модерната епоха, по пряк или косвен начин се свързват с идеите на това религиозно учение.
В основата на книгата, издържана в полемично-апологетичен стил, е залегнал сравнителният анализ между богословието на просперитета и православната теология, което е принос в областта на изследването на инославните изповедания.

Протойерей Теодор Стойчев е роден през 1973 г. в гр. Русе.  Свещеник е към храмовете „Св. Атанасий Велики“ и „Успение на Пресвета Богородица“ в  гр. Варна. Доктор е по богословие с дисертация в областта на Свещеното Писание на Новия Завет.  Други негови книги са: „Значението на кръста Христов в Посланието на св. апостол Павел до Галатяни“ и  „Богословие на Новия Завет“.

За поръчки: Фондация Покров Богородичен, Бул. Черни връх 68, София 1470, тел. (02) 9871655, моб. 0886 149 991, Ивайло Недков

Корица Мека
Страници 164
Размери 14.10 / 21.00 / 1.00 cm
Тегло 0.212 kg
Цена 10 лв.
ISBN 9789542972280