Книгата „Православният път“ на митрополит Калистос ще бъде представена в Русе

Книгата „Православният път“ на митрополит Калистос ще бъде представена в Русе

Mitropolit_Kallistos„Християнството е повече от теория за вселената, повече от учение, записано на хартия. То е път, по който пътуваме – пътят на живота, в най-дълбокия и всеобхватен смисъл на думата…“ Диоклийски митрополит Калистос (Уеър)

На 20 април в Русе ще бъде представено българското издание на емблематичната книга „Православният път“ на Диоклийския митрополит Калистос (изд. „Омофор“). Събитието ще се проведе в зала „Култура“ (ул. „Цариброд“ 3, срещу ТВ-центъра) от 18 ч.

Православният път” е книга, насочена както към онзи, който вече е навлязъл в православното учение, така и към всеки духовно търсещ човек, който иска да разбере повече за посланията на православната вяра.

Митрополит Калистос (Тимоти Уеър) е един от най-известните и авторитетни имена в православието днес. „Митрополит Калистос съчетава по блестящ начин църковното служение на висш йерарх на Православната църква (към Вселенската патриаршия) с академичната и преподавателска работа в едни от най-престижните висши школи в света, където е търсен лектор и днес. В цялата си академична и популяризаторска дейност митрополит Калистос се отличава с изключителния дар да свидетелства за православното християнство на естествен и разбираем съвременен език, да излага с достъпно слово дълбоки богословски истини“, отбелязва за автора богословът доц. д-р Димитър Попмаринов.

Книгата ще бъде представена от нейния редактор доц. д-р Мариян Стоядинов –преподавател по догматическо богословие и зам.-декан на Православния богословски факултет на Великотърновския университет.